Bakels Fermdor Active Durum 1kg
€ 11,49
Op voorraad
Een geconcentreerde broodverbeteraar in poedervorm. Inclusief actieve componenten om premium ambachtelijke desem broden te bakken.
Toepassing: gebruik 4% van het gewicht van de bloem. Voorbeeld: 500 gr bloem met 20 gr Fermdor Active Durum
Authentiek desembrood met Fermdor Active Durum
Ingrediënten:
- 500 gr bloem
- 310 gr water
- 20 gr Fermdor Active Durum
- 7,5 gr zout
Werkwijze:
- Kneed alle ingrediënten in 5 minuten op lage snelheid en 6-7 minuten op hoge snelheid met de deeghaken tot een deeg.
- Laat het deeg 30 minuten rusten in een plastic bak, met een beetje olie ingesmeerd, met een deksel erop, of in de koelkast tot de volgende dag.
- Verdeel het deeg in gewenste stukken, opbollen en 15 minuten laten rusten.
- Modelleer daarna het deeg tot de gewenste vorm en laat het deeg 50 minuten narijzen.
- Bak het brood in 18-25 minuten (afhankelijk van de maat van het brood) op 230 graden, zorg voor een vochtige oven omgeving door bijvoorbeeld een ovenschaal met kokend water onderin de oven te zetten.
Baguettes
Ingrediënten:
- 500 gr Franse bloem
- 350 gr water
- 20 gr Fermdor Active Durum
- 7,5 gr zout
Werkwijze:
- Kneed alle ingrediënten in 5 minuten op lage snelheid en 6-7 minuten op hoge snelheid tot een deeg met de deeghaak.
- Laat het deeg 40 minuten rusten in een plastic bak, met een beetje olie ingesmeerd. Plaats een deksel op de bak. Dit kan ook in de koelkast tot de volgende dag bewaard worden voor meer smaak en aroma.
- Verdeel het deeg in gewenste stukken, oppunten en 15 minuten laten rusten.
- Modelleer daarna het deeg tot de gewenste vorm en laat het deeg 70 minuten narijzen.
- Bak het brood in 18-25 minuten (afhankelijk van de maat van het brood) op 230 graden, zorg voor een vochtige oven omgeving door bijvoorbeeld een ovenschaal met kokend water onderin de oven te zetten.